Комунальний заклад
«Дошкільний навчальний заклад №23 Вінницької міської ради»
м.Вінниця, вул. Олександра Довженка, 3-а
Режим роботи: 7.30 - 19.30
E-mail: dnz23@galaxy.vn.ua

Новини


З днем народження Вінниця!

14.09.2024

Вінниця – це найбільше місто Східного Поділля, що розташоване на берегах Південного Бугу. Місто, яке люблять містяни та туристи, називають перлиною Поділля. 

Археологи знайшли найдавніші сліди людини на території Вінниці біля річки Вишенька. Там знайшли кремінні знаряддя праці пізнього палеоліту. Це приблизно 40-10 тис. р. до нашої ери. Згодом в цих краях оселилися трипільці, які займалися землеробством та вирощували хліб. Втім, це було задовго до офіційного заснування Вінниці.

Історія міста Вінниця розпочалася приблизно у 1362-1363 роках. Коли литовський князь Ольгерд розбив орди братів Кутлубуга, Хачибея та Дмитра, а захоплені землі роздав своїм племінникам.

Племінники Ольгерда – Юрій, Олександр, Костянтин і Федір вирішили збудувати замки уздовж кордонів Дикого поля, щоб захищатися від набігів ворожих військ. Замки стали основою для створення багатьох міст, в тому числі й Вінниці. Таким чином, історія виникнення міста Вінниця почалася приблизно з 1363 року, коли Федір Коріатович заклав дерев'яну фортецю на високій кручі у гирлі річки Віннички.

У 2024 році Вінниця відзначатиме 661-річчя. Зазвичай, День міста Вінниці, відзначається в другу суботу вересня. 

Наш заклад також привітав рідне місто з Днем народження!  Детальніше у ВІДЕО


Всі новини