Комунальний заклад
«Дошкільний навчальний заклад №23 Вінницької міської ради»
м.Вінниця, вул. Олександра Довженка, 3-а
Режим роботи: 7.30 - 19.30
E-mail: dnz23@galaxy.vn.ua

Новини


МО вчителів-логопедів міста

16.03.2021

15 березня на базі КЗ "ДНЗ № 23 ВМР" відбулося методичне об'єднання вчителів-логопедів міста.

В онлайн - режимі проведено міське методичне об’єднання вчителів – логопедів ЗДО за темою «Використання новітніх педагогічних технологій у корекційному навчанні дошкільнят», метою якого було актуалізація й розширення знань педагогів щодо використання інноваційних методик з формування та розвитку порушень мовлення дошкільників, сприяння формуванню методичної культури педагогів, стимулювання їхньої педагогічної активності та прагнення до творчого пошуку.
Доповідачами на заході виступили консультант КУ «ЦПР ПП ВМР» Л.В. Бондарчук, керівник ММО, вчитель-логопед КЗ «ДНЗ №31 ВМР» Горобець Т.Л.; вчитель-логопед КЗ «ДНЗ №23 ВМР» Мозалевська О.А.; директор КУ «ІРЦ №1 ВМР» Гарлінська О.М.; директор КУ «ІРЦ №2 ВМР» Очеретна А.Л.

Бондарчук Л.В. у своєму виступі зазначила, що застосування освітніх логопедичних інновацій, упровадження їх в діяльність вчителів-логопедів значно підвищують ефективність корекційно-розвиткової роботи, допомагають організовувати заняття з дітьми у формі сучасної, доброзичливої гри.
Вчитель-логопед КЗ «ДНЗ №23 ВМР» Мозалевська О.А. презентувала свою систему роботи з використання новітніх педагогічних технологій.
Керівник ММО вчителів-логопедів Горобець Т.Л. ознайомила учасників з питанням впровадження корекційно-розвиткової роботи в спеціалізованих групах компенсуючого типу на основі діючих програм, рекомендованих МОН України у 2020-2021 навчальному році.
Директор КУ «ІРЦ №1 ВМР» Гарлінська О.М. надала інформацію про діяльність інклюзивно-ресурсного центру та окреслила можливості співпраці з вчителями-логопедами ЗДО.
Директор КУ «ІРЦ №2 ВМР» Очеретна А.Л. розкрила питання взаємодії ІРЦ із ЗДО у напрямку консультування вчителів-логопедів спеціальних та інклюзивних груп.
У практичному блоці учасники мали змогу переглянути логопедичне відео-заняття вчителя-логопеда Мозалевської О.А. з використанням інноваційних технологій з дітьми старшого дошкільного віку.


Всі новини