Комунальний заклад
«Дошкільний навчальний заклад №23 Вінницької міської ради»
м.Вінниця, вул. Олександра Довженка, 3-а
Режим роботи: 7.30 - 19.30
E-mail: dnz23@galaxy.vn.ua

Новини


Всесвітній день гігієни рук

05.05.2020

Дата цього заходу обирається не випадково: 5-й день 5-го місяця символізує 5 пальців на кожній руці людини. Оскільки руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів, гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань.

Всесвітній день гігієни рук започатковано, щоб нагадати про важливість обробки рук задля збереження життя та здоров'я мільйонів людей та підкреслити особливу важливість гігієни рук як в галузі охорони здоров'я, так і в повсякденному житті. Центр громадського здоров’я підтримує цю ініціативу та закликає заклади охорони здоров’я, установи та всіх громадян доєднатися до кампанії ВООЗ з чистоти рук.

На наших руках живе величезна кількість небезпечних для людського здоров'я мікроорганізмів. В результаті навіть незначних подряпин чи ран, вони можуть викликати вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо.

Найбруднішими предметами, з якими щодня стикається майже кожна людина, є мобільні та стаціонарні телефони, письмові столи, клавіатура та мишка комп’ютера, кнопки ліфта, вимикачі світла, дверні ручки та усі поруччя.

Гігієна рук – це часто перша лінія захисту проти нових і виникаючих стійких до антибіотиків інфекцій. Більшості інфекцій, що передаються через брудні рук чи пов'язані з медико-санітарною допомогою, можна запобігти при простому дотриманні гігієни рук.


Всі новини