Комунальний заклад
«Дошкільний навчальний заклад №23 Вінницької міської ради»
м.Вінниця, вул. Олександра Довженка, 3-а
Режим роботи: 7.30 - 19.30
E-mail: dnz23@galaxy.vn.ua

Новини


З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ОСВІТИ

03.10.2013

Щорічно 5 жовтня у понад 100 країнах відзначається День вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches’ Day). Цю дату святкують у більш як ста країнах. В Україні про нього практично забули. Всім більш відома дата – перша неділя жовтня. Відкрий для себе історію цього дня.
Історичною передумовою для заснування Дня вчителя стала Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів, яка відбулася 5 жовтня 1966 року в Парижі. У результаті представниками ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителів».
5 жовтня 1994 року Всесвітній день вчителя відзначався вперше, і з тих пір святкові заходи незмінно проходять саме 5 жовтня, хоча в деяких країнах це свято відзначається в дні близькі до 5 жовтня.

 

В Україні День працівників освіти відзначають щорічно, в першу неділю осіннього місяця жовтня. Установа цього свята відбулася Указом від 11 вересня 1994 року Президента нашої країни Леоніда Даниловича Кучми.

День вчителя беззаперечно можна назвати святом кожного. Адже в житті кожного з нас був справжній учитель, на якого хотілося б бути схожим, який допоміг розв’язати невирішену проблему, міг знайти потрібне слово, щоб втішити і підбадьорити.

Щиро вітаємо всіх освітян: вихователів, вчителів, викладачів – усіх, хто дарує своє серце дітям. 

 

03.10.2013 року у палаці мистецтв «Зоря» кращих освітян міста привітали з професійним святом представники міської та обласної влади – міський голова Володимир Гройсман та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк. Вони вручили педагогам грамотами Вінницької міської ради та грошові премії.

«Щоб бути вчителем, треба мати дуже добре серце. Освітяни вкладають частину своєї  душі у кожного учня, роблячи цим неоціненний внесок у розвиток суспільства. Педагог – це не просто професія, а Божий дар. Я бажаю освітянам вдячних учнів та успіхів у професійному та особистому житті», – сказав під час вітального слова міський голова Володимир Гройсман.

Серед нагороджених була практичний психолог ДНЗ №23 "Берізка" Галина Анатоліївна Скакун.

Для інформації:

У місті більше чотирьох тисяч педагогічних працівників, з них в дошкільних навчальних закладах працює 1286, в школах міста – 2560, в позашкільних навчальних закладах – 162. У Вінниці діє 50 садочків, які відвідують більше 15 тисяч дітей. Дошкільною освітою охоплено 100% дітей 5-річного віку. У місті 41 школа (різних форм власності), де навчається 34 тисячі учнів.

Фотозвіт



Всі новини