Комунальний заклад
«Дошкільний навчальний заклад №23 Вінницької міської ради»
м.Вінниця, вул. Олександра Довженка, 3-а
Режим роботи: 7.30 - 19.30
E-mail: dnz23@galaxy.vn.ua

Новини


Круглий стіл

14.02.2013

Інструктор з фізкультури (плавання) ДНЗ №23, майстер спорту зі стрибків у воду Бабаєва Світлана Миколаївна була присутня на засіданні круглого столу, де піднімалися питання  специфіки роботи з дошкільнятами, присутні поділились унікальним досвідом, що сприяє оздоровленню дітей та окреслили проблеми, з якими стикаються щодня у професійній сфері.

Виявилося, що в дошкільних навчальних закладах України широким попитом користуються не лише традиційні заняття з фізичної культури та плавання, а й інші сучасні здоров’язбережувальні технології. Так, найпоширенішими є: гра у волейбол, футбол, шашки, вживання фіточаїв, упровадження системи загартовування організму, масажі, впроваджують також елементи фітнесу, йоги, гімнастики, хореографії, аквааеробіки, ритмотерапії, метод пісочної терапії, акваметод тощо. Також використовують «стежини здоров’я», степ-платформи та інше фізкультурне обладнання. Багато проводиться і спортивних свят: «Спартакіада», «День Нептуна», «Олімпійські ігри на воді» тощо. У садочках запроваджено «Школа розумного руху», студія «Разом з мамою», «Школа сприяння здоров’ю».

Крім того, багато практиків упроваджують в своїй повсякденній роботі й власні методи, методики та розробки, які запропоновано подавати на розгляд до МОНмолодьспорту для отримання грифа Міністерства.

Обговорили і проблеми, більшість з яких можна вирішувати на місцях.

Наприкінці  засідання заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський наголосив: «Головне в освіті – здоров’я і зміцнити його в умовах дошкільного навчального закладу владні, в першу чергу, інструктори з фізкультури дошкільних навчальних закладів».

2013 рік має пройти під гаслом: "Навчи дитину плавати!"


Всі новини